Вітаємо з весною!

У святкові весняні дні ми часто говоримо про видатних жінок. В основному про тих, хто має успіх у професійній сфері.

Для нас людина тоді успішна, коли відчуває себе щасливою, живе в гармонії з собою і навколишнім світом, випромінює добро і позитивну енергію. Саме на таких жінках все й тримається.

У цьому пості ми б хотіли вас познайомити з такою людиною — Олена Адаменко Пилипенко. Олена живе коло Канева на хуторі, працює з чоловіком і дітьми на землі, вирощує квіти, збирає трави і робить з них цілющі чаї, створює автентичний одяг з вовни і льону, розписує тканини, вчить людей народним промислам і традиціям. Для нас вона — яскравий образ сучасної жінки, українки, майстрині, художниці, чарівниці, матері... 

Ми попросили її написати оповідання-біографію про себе, а вийшло поетичне есе щасливої жінки.

Ви отримаєте масу задоволення від прочитання і перегляду її фотографій. А краще — від особистого спілкування з нею. 

Треба лише приїхати в Канів. 

«Бiльше десяти рокiв пройшло пiсля переiзду з великого мiста до рiдного Канева, а потiм — в маленький хутiр поруч з ним.

В мiстi — енергiя руху, пристрастi, бажань... на природi у мене те саме 🙂, тiльки з iншим присмаком. Ажде, тут є час годинами слухати «концерт тишi», спостерiгати як розкривається пелюсточка iрису в променях ранкового сонечка, як зникає росинка на травi, як зоряне небо i мiсяць були, є i будуть вiчно.

Отак побудеш у цiй тишi... i хочеться творити щось хоч трохи подiбне, передати свiй стан у рукотворному мистецтвi. 

I з'являються чудернацькi птахи з природнiх матерiалiв, одяг i прикраси з натурального льону, овечої вовни, декоративний розпис у виглядi квiтiв i птахiв.

А ще одне моє захоплення вiд натхнення природою — вивчення, збiр, купаж цiлющих трав i чайних зборiв.

Силу i мудрiсть дає звiробiй, нiжнiсть i спокiй — м'ята, турботу — материнка... — це цiлий свiт Бога i матiнки Землi, що промовляє до тих, хто його чує. 

Зима, Весна, Лiто, Осiнь — тепер це фiлософські поняття.

Стан природи передається i на ритм життя. 

Тому взимку — розмiренiсть, спокiй, рукодiлля, очищення Тiла i Духу.

Навеснi — пробудження з Землею, квiтами, комахами... i хочеться саджати iриси, пiони, ромашки, томати й огiрочки, любити i доглядати кожну рослинку в саду, i розквiтати всiма барвами весни.

Влiтку — життя яскраве i бурхливе, ярмарки i фестивалi, спiлкування з друзями, а ще — подорожi до лiсу за цiлющими травами i чарiвним зiллям. 

А восени — щедрiсть саду, городу, пасiки...

Отак i живу — наповнюючись природою, заглиблюючись в буття, смакуючи кожний день i мить,  дiлюся щедротами, створеними разом з природою, з любов'ю на своїй землі.»

Олена Адаменко-Пилипенкос.
Буда Горобiiвська, Канiвський район.

#жінкиКанева #святовесни #щасливажінка #жіночещастя