Відкриття виставки Анни Миронової «ГЕОТЕКСТИ»

12 вересня 2020 р. в галереї ЧервонеЧорне відкриється виставка Анни Миронової «ГЕОТЕКСТИ».

Ідея різнорівневості закладена в поняття «морфоструктура». Це зв’язок складових частин цілого – великих нерівностей рельєфу: гір, западин, водних глибин. Вигідне поєднання цих чинників лежить в основі вибору місця. Міста не виникають будь-де. Це розумієш на прикладі Канева.

Тут одночасно і відчуваєш земне тяжіння, і віриш у реальність левітації. Перебуваєш рівно посередині, тобто почуваєшся звичайною людиною у звичайних умовах. У дуже комфортних тобі масштабах пейзажу. Особистість, з якою асоціюється місцевість, пов’язані з нею «намолені» місця, здатні гіперболізувати в уяві саме середовище. Подібно до того, як вода у храмі більше, ніж вода, і хліб більше, ніж хліб, – звичні морфоструктури у свідомості набувають мегамасштабів. Гора, що над рікою, сягає висот найвищих гір, глиби́ни ж самої ріки – найбільших океанічних западин.

Такі втілені у слова відчуття Анні Миронової захотілося перекласти іншою мовою, мовою німою, але від того більш чуттєвою – папір, олівець, та розмістити ці відчуття у просторі певної архітектурної ситуації. Саме дворівневе розташування приміщень галереї творчого об’єднання «ЧервонеЧорне» суголосне ідеї, закладеній у поняття «морфоструктура», й увиразнює її. Цього більшою мірою торкається і тема проєкту, яку на перший погляд можна було б схарактеризувати як лише геологічну. Однак це не погляд науковця, а чуттєві рефлексії художника від побаченого, пережитого.



З міркувань безпеки наших відвідувачів, ми дотримуватимемося норм карантинних обмежень, а саме: 

  • Гості користуються засобами індивідуального захисту: маски, респіратори і рукавички.

  • Вступне слово автора візьме близько 10 хвилин Вашого часу.

  • На вході в галерею для відвідувачів буде проводитися обов'язковий температурний скринінг. 

  • Одночасно в галереї може знаходитися не більше 40 відвідувачів з утриманням дистанції не менше ніж 1,5 метрів.

  • Галерея забезпечена антисептичними засобами.

  • Відвідувачам будуть надані супровідні буклети опису виставки.

  • Фуршет після виставки буде проходити на свіжому повітрі в саду комплексу Княжа Гора.  Відвідувачі будуть обслуговуватися в порядку черги з дистанцією в 1,5 м, сервіровка їжі і напоїв буде здійснюватися в одноразовому посуді.

 У наступні дні для огляду виставки необхідно заздалегідь забронювати екскурсію за номером телефону: +380 95 283 38 33.